注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

懂得享受生活,品味人生四味

用心做事,真诚做人,歆妍撞彩,炫酷地带

 
 
 

日志

 
 

我锺意D电影  

2010-11-17 15:39:49|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

我钟意睇嘅电影 - 歆研撞彩 - 懂得享受生活 品味人生四味

 
我钟意睇电影,一嚟有啲电影令人感动,有啲令人高兴,二嚟比其它嘅娱乐消遣平。所以我好得闲嗰阵时,会去睇戏。

我系细蚊仔嘅时候,都睇好多戏。因为我爸爸妈妈唔带我去戏院睇戏嘅关系,所以多数嘅电影都系喺电视裏边睇嘅。我系好似普通嘅细蚊仔咁,都钟意睇卡通片。哆啦A梦[Doraemon]系我最钟意睇嘅电影之一。你知唔知电影嘅哆啦A梦同电视嘅哆啦A梦唔一样o架?电影嘅剧情真系好紧张刺激,最后一定好感人。

细蚊仔嗰阵时,我都钟意睇成龙嘅功夫片。因为我家姐系佢嘅拥趸,所以我哋一齐睇佢嘅电影。成龙喺日本都好受欢迎。所以我喺电视裏面都可以睇到佢嘅电影。我谂以前佢嘅片真系功夫片。嗰啲片嘅剧情差唔多一样。本来男主角,成龙嘅功夫麻麻哋,佢唔系几勤力学功夫。之后佢嘅师傅俾坏人杀咗,所以佢练习功夫,收尾佢成功杀咗嗰个坏人。真系好单纯嘅故事。但系我好钟意噉样嘅电影。我谂而家嘅佢嗰啲片唔系功夫片。因为佢老到打唔到功夫嘅啦。

我后生嗰阵时,最钟意睇爱情片。我都钟意明星,好似汤·告鲁斯[Tom Cruise],茱莉亚罗拔丝[Julia Roberts]之类嘅人。我睇过好多爱情片。”四个婚礼一个葬礼[Four Weddings and a Funeral]” 系其中之一。呢套片嘅故事系关於四个婚礼同埋一个葬礼。我已经睇过好多次,因为睇嚟睇去都好笑。呢套片嘅男主角系晓格兰特[Hugh Grant] ,佢系我钟意嘅明星之一。

我谂电影可以分三种。第一种系値得喺戏院睇嘅。有啲片好似”星球大战[Star Wars]”,我哋唔会唔去戏院睇嘅。喺日本戏院睇戏唔系几平,一个人要差唔多一百四十蚊。所以睇戏之前,一定睇影评。如果影评话好,我就会去睇。第二种系喺DVD睇嘅。有啲片我谂唔値得系戏院睇,但系我想早啲睇。喺日本冇VCD,仲有DVD几贵。噉,我会租DVD。平时租一个礼拜要二十蚊一套。喺香港我会买VCD或者DVD,因为唔系好贵。第三种系喺电视睇嘅。全世界有好多电影但系其实多数嘅片系唔出名嘅。嗰啲片冇出名嘅明星。有线电视有好多噉样嘅片。我好得闲嗰阵时,有时睇。就算嗰套片唔好睇,都冇所谓啫。我谂睇电影其中一个目的系消磨时间,系唔系呀?

                                           欢迎您光临歆研撞彩博客2010年09月25日 - 歆研撞彩 - 懂得享受生活 品味人生四味 

  评论这张
 
阅读(117)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017